Een kleine revolutie in diabetesbehandeling

Met trots ondersteund door A. Menarini Diagnostics

Belangrijke mededeling

We hebben eerder gemeld dat Menarini Diagnostics s.r.l. de wereldwijde rechten op RapidCalc had verworven en dat ze hun eigen, verbeterde versie hadden ontwikkeld die CE-goedkeuring onderging.

Menarini is verheugd aan te kondigen dat de CE-goedkeuring nu is verleend en dat de nieuwe app, GlucoLog RapidCalc, in de komende weken in Europa zal worden gelanceerd. De app is gratis en gebruikers buiten Europa moeten verbinding kunnen maken met een Europese AppStore om hem te downloaden. Gedetailleerde instructies om dit te doen zijn te vinden op internet.

De nieuwe applicatie deelt dezelfde kernlogica en configuratie als de huidige RapidCalc-app en bestaande gebruikers zouden zonder problemen naar de nieuwe app moeten kunnen overstappen. Meer details zijn beschikbaar op de GlucoLog RapidCalc Website.

Als gevolg van de nieuwe lancering wordt de huidige versie van RapidCalc uit de AppStore gehaald en stopt de ondersteuning voor de huidige app met ingang van 8 november 2021.

De e-mailservice voor het schrijven van rapporten loopt tot 30 april 2022. Als u echter uw eigen exemplaar wilt hebben van de Excel-macro die wordt gebruikt om de rapporten te maken, kunt u mij een e-mail sturen op ian.gillespie@gilport.com.

Na meer dan 10 jaar zijn we erg verdrietig om afscheid te nemen van onze trouwe gebruikers en willen we van deze gelegenheid gebruik maken om u te bedanken voor uw steun. We vertrouwen erop dat de nieuwe Menarini-applicatie op zijn plaats aan uw behoeften zal blijven voldoen.

Beste wensen,

Ian Gillespie & Bruce Alport

RapidCalc is een geavanceerde boluscalculator van de insulinedosis voor diabetici, gebaseerd op een basaal-bolus behandeling. Met een intelligent traceersysteem van de actieve insuline, automatische selectie van koolhydraten-ratio's en bloedglucosestreefwaarden, zorgt RapidCalc voor een aanzienlijke vereenvoudiging van het onder controle houden van de bloedglucose. RapidCalc, compleet met registratie van de basaaldosis, een gedetailleerd historisch overzicht, grafische weergave en statistische functies, is ontworpen om u het leven gemakkelijker te maken.

Traceren van Insulin On Board

Weet u niet meer wanneer en hoe u het laatst gedoseerd heeft? - Maak u geen zorgen. RapidCalc voorkomt overtollige doseringen door uw dosissen bij te houden en de nog actieve insuline (IOB) mee te nemen in de berekening van een aanbevolen dosis.

Automatische selectie van streefwaarde en ratio

RapidCalc ondersteunt tot 6 verschillende bloedglucosestreefwaarden, correctiefactoren en koolhydraat-ratio's voor verschillende tijden van de dag en selecteert automatisch de geschikte waarden bij berekening van een aanbevolen dosis.

Snelle gegevensinvoer en aanbevolen dosis

Dankzij een unieke schuif-tik bediening kunt u uw bloedglucose- en koolhydraatwaarden snel en gemakkelijk invoeren. U sleept het schuifje op het scherm eenvoudig naar uw waarde toe en tikt vervolgens op de balk van het schuifje om fijnere afstellingen te maken. Bij het aanpassen van uw waarden zal RapidCalc direct de aanbevolen maaltijd- en correctiedosissen berekenen.

Registratie van basaaldosis

RapidCalc maakt het eenvoudig om uw basaal- of achtergrond-insulinedosis te registreren met vooringestelde hoeveelheden en herinneringen.

"Pompen zonder pomp"

RapidCalc biedt vele voordelen die normaal geassocieerd worden met een insulinepomp. Gebruikers beschrijven het dan ook als "pompen zonder pomp". Door RapidCalc samen met een correcte basale insulinedosering te gebruiken is het mogelijk een instelling te bereiken die overeenkomt met die van een goed ingestelde pomp.

Op lichaamsbeweging aangepaste dosis

Geïntegreerde aanpassing van de dosis bij lichaamsbeweging op basis van de intensiteit en duur, evenals compensatie voor recente hypo's of alcohol.

Logboek, statistieken, grafische weergave en foto's

RapidCalc vormt een efficiënte vervanging van uw logboek met een volledig historisch overzicht van 90 dagen van bloedglucosemetingen, insulinedosissen en koolhydraatinname, dat via e-mail geëxporteerd kan worden voor archivering of analyse. Ingebouwde grafieken en statistische overzichten helpen u inzicht te krijgen in uw bloedglucoseregulering, trends te identificeren en zelfs uw HbA1c te schatten.

Altijd beschikbaar

Na de eerste set-up onder leiding van uw professionele zorgverlener heeft u RapidCalc altijd bij de hand: snel, betrouwbaar en discreet, waar en wanneer u het ook nodig heeft. Geen Wifi of 3G signaal nodig.

Kenmerken:

 • Intelligent traceersysteem van Insulin On Board (IOB)
 • Aanbevolen insulinedosis gebaseerd op bloedglucose, koolhydraten en IOB
 • Automatische selectie van voor-maaltijd bloedglucosestreefwaarden
 • Automatische selectie van correctiefactor en koolhydraten-ratio
 • Uniek schuif-tik systeem voor een snelle gegevensinvoer
 • Herinneringen voor basaaldosissen
 • Duidelijk, interactief bedieningssysteem met onmiddellijke dosis-feedback
 • Grafische weergave van bloedglucosemetingen en trendgegevens
 • Statistisch overzicht voor glucose en koolhydraten
 • Schatting van HbA1c op basis van gemiddelde metingen
 • Historisch overzicht van 90 dagen
 • Opties voor back-up en CSV-export via email
 • Geïntegreerde veiligheidssignalen en richtlijnen
 • Keuze van meeteenheden voor koolhydraat-ratio's
 • Keuze van bloedglucose-eenheden mmol/L of mg/dL
 • Keuze van % of mmol/mol eenheden HbA1c
 • Directe invoer van koolhydraten in gram of in porties van 10g, 12g of 15g
 • Geen Wifi of 3G verbinding nodig

Veiligheidsinformatie

RapidCalc is alleen als richtlijn bestemd en is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Bespreek het gebruik van de calculator altijd met uw diabetesverpleegkundige of arts en gebruik alleen de met hem/haar overeengekomen persoonlijke instellingen. Als u enige twijfel heeft over de juiste insulinedosis, dient u altijd het advies van uw professionele zorgverlener op te volgen.

Wat onze gebruikers zeggen..

"Ik vind het fantastisch... het doet alles behalve de insuline afgeven... ik ben van gedachten veranderd over het aanschaffen van een pomp. Ik ga dat niet doen... heb hem niet nodig."
"Voor het eerst in jaren kan ik er gerust op zijn dat mijn man naar bed kan gaan met het veilige idee dat hij controle heeft over de resterende actieve insuline zodat hij zijn maaltijden kan aanpassen, zonder te overeten. Ik ben daar heel blij mee.
"Deze app doet letterlijk alles voor je. Hij is heel eenvoudig te gebruiken en, wat belangrijker is, het werkt!"
"Eindelijk een stukje technologie dat mijn leven echt gemakkelijker maakt."
"Ik heb deze app nu 6 maanden gebruikt en het resultaat is een geweldige controle. Ging van een A1c van 6,6 naar 5,3!"
"Ik wilde alleen zeggen HARTELIJK DANK voor deze applicatie. Ik had de hoop al bijna opgegeven om een fatsoenlijke app voor insulinedosering te vinden waar ik mee kon leven. Niet alleen kan ik nu sneller en gemakkelijker doseren, maar ik heb ook minder hypo's gehad sinds ik deze app ben gaan gebruiken."
"Ik heb al ruim 30 jaar type I diabetes. Het is een zeer goed ontworpen app, handig en gebruiksvriendelijk, voor het managen van alle factoren die nodig zijn om een uitstekende controle over voeding en medicijnen te bereiken."
"Een geweldige iPhone app voor elke type 1 diabeticus."
"Ik heb net een conferentie van een week achter de rug met alle uitdagingen van verandering van activiteit en overeten op rare tijden met de beste controle ooit, dankzij RapidCalc. Het werkt echt heel goed!"
"Een must have app voor alle diabetici - Ik heb deze app nu al een tijd gebruikt en ik ben er gek op, hij heeft me echt geholpen met mijn bloedsuikerwaarden en maakt het managen van mijn diabetes makkelijker en leuker."
"Ik heb een duidelijke verbetering in mijn bloedglucosecontrole vastgesteld. Ik doseer nu ook minder en eet minder tussendoortjes. Wat wil je nog meer?"
"Toen ik gisteravond naar bed ging was mijn bloedglucose een beetje hoog. Normaal zou ik gedoseerd hebben, maar de calculator liet zien dat ik nog genoeg actieve insuline had om dat op te vangen. Vanochtend was mijn bloedglucose perfect. Ben zeer onder de indruk!"